Plate 2 Plate

Als ondernemer hecht ik waarde aan duurzaamheid en als persoon ben ik sociaal ingesteld. BY AMI zet zich dan ook in voor duurzaamheid en sociale meerwaarde.

“AMI” betekent in het Frans: vriend. En met vrienden deel je!


by ami terras

Duurzaam

Duurzaamheid komt terug op alle vlakken van het restaurant. We koken niet op gas maar op een Big Green Egg. We vermijden plastics. De huiswijn en het bronwater zitten in flessen gemaakt van gerecycled glas.

Verantwoord

De koffie is fairtrade en ook die leverancier werkt sociaal verantwoord: een deel van zijn opbrengst gaat naar scholen op Sri Lanka. Áls we al dierlijke producten gebruiken, dan kiezen we bewust voor biologisch en verantwoord! Smaak is alles.

De afgelopen jaren merkte ik dat wij met elkaar steeds bewuster zijn gaan eten. We kiezen voor gezonder eten en onze kennis over eten is gegroeid.

Steeds meer mensen dragen hiermee ook hun steentje bij aan bewust eten en duurzaamheid.

WE MAKEN VAKER DE KEUZE OM BIOLOGISCH, VEGAN EN VERANTWOORDE PRODUCTEN TE CONSUMEREN.

BY AMI

Mensenlievend

Er zijn echter ook velen die, door de Coronacrisis of anders, het niet zo breed hebben en die ondanks goede bedoelingen niet kúnnen kiezen voor goed, biologisch, verantwoorde producten. Of zij die zó druk zijn met het helpen van anderen dat ze er nooit toe komen om te gaan zitten en een avond te genieten van lekker eten. Of armlastige ouderen, die er alleen voor staan.

Mijn succes deel ik graag met anderen. En Plate2Plate is daar een voorbeeld van: mensen die het nodig hebben een onvergetelijke dag of avond te bezorgen.

Sharing is Caring

ahmed baglari

Jij kunt als gast van BY AMI straks ook een steentje bijdragen! Je hoeft er zelf niets extra’s voor te doen. Door je bezoek aan ons werk je mee aan duurzaamheid en het milieu. Je komt heerlijk bij ons genieten, zoals altijd, en jaarlijks gaat een deel van onze opbrengst naar het Plate2Plate initiatief.

Zo sparen we in een jaar een bedrag bij elkaar, waarmee we vier maandagavonden per jaar mensen in het zonnetje zetten, die een avondje uit goed kunnen gebruiken!

#BYAMIsays; Als je in de gelegenheid bent om iets te betekenen voor een ander, dan doe je dat gewoon!

BY AMI

We bekostigen dit uit eigen zak en in samenwerking met onze leveranciers. De opzet van Plate2Plate is onze krachten te bundelen met die van onze leveranciers. De vleesleveranciers, die bijvoorbeeld het vlees aanbieden voor het menu, of de vis leveranciers, een heerlijke wijn van de drankleveranciers en noem zo maar op. Wij gaan alle leveranciers een bijdrage vragen voor een compleet verzorgde avond.

Doelgroep

We gaan lokale non-profit stichtingen en organisaties benaderen om te zorgen dat de mensen die het ‘t hardst nodig hebben in ‘t zonnetje te zetten.

Wij zorgen voor de zaak, het personeel en de ambassadeurs. Alles geheel op non-profit basis. Waarom? Heel simpel… Ik geloof in het motto sharing is caring!