De Rolo Cheesecake kwam tot stand doordat ik overal veel van hetzelfde zag: citroen cheesecake, crème brûlée, lava cake, dame blanche, enzovoorts. Bovendien wilde ik heel graag een mooi #instagrammable dessert, iets dat je niet overal ziet! Dus ging ik heel hard nadenken in verschillende chocoladesoorten!

Ik wilde dat jong en oud zich kon herkennen in het dessert! Iets van “Oh jaaaa!” en zo kwam ik op Rolo’s. Het is iets wat je niet snel in de winkel koopt omdat je keuze gauw naar iets anders neigt! Maar zodra je het weer eet dan heb je wel zoiets van f*cking lekker!

Rolo by Nestle
Rolo kwam voor het eerst in 1937 op de markt. Pas in de jaren 80 werd het populair.

Ik vind dat Rolo’s ondergewaardeerd worden! Als kind wilde iedereen ze hebben en het is een van de meest populaire reclames ooit vertoond op de Nederlandse TV. Ik wist dat als ik hiermee iets origineels kon doen dat ik zo een eigen signature-style taart kon maken!!!

Dus ging ik verder brainstormen en bedacht dat een bastogne bodem gewoon bij deze taart hoort omdat het de lekkerste klassieke cheesecake bodem is. Met een paar extra ingrediënten en tests kwamen mijn chefs en ik tot dit heerlijke recept!

Rolo Cheesecake

Ondertussen ben ik bezig geweest om een zomerse variant te bedenken die net zo lekker is en als zusje tot een gespreksstof komt. Ik zocht iets heel fris en kleurrijks… Zo kwam ik al gauw op zomerse mango en iets met vanille! Maar ik wilde er nog iets sexy’s aan toevoegen…

Licor 43 – Vanille likeur met 43 kruiden

Toen zag ik achter onze bar een fles Licor 43 en dacht: “Dat is mijn finishing touch!” Ik heb witte chocolade erbij gevoegd en daar was de Mango Licor 43 cheesecake.

We hebben hem al stiekem getest bij een paar groepen en driegangen menu’s en steeds weer kregen we dezelfde reacties als bij de Rolo cheesecake!

Dus dacht ik: “Yes!!! Dit wordt ons voorjaar- en zomerdessert naast de Rolo cheesecake!” Over niet al te lange tijd gaat ook nog onze nieuwe voorjaar/zomerkaart in dus dat is een mooi moment voor de lancering van het nieuwe zusje op de dessertkaart.

Naast het nieuwe dessert hebben wij een aantal nieuwe gerechten toegevoegd die de “BY AMI style” zullen doortrekken en uitbreiden. Eentje daarvan is dus de Mango Licor 43 cheesecake!

Mango Licor 43 cheesecake