Een Thaise curry is altijd lekker en gezond! Het zijn smaken die we in Nederland niet iederen dag proeven en dat maakt de afwisseling altijd lekker. Zeker op basis van kokosmelk met een vleugje honing en een aantal andere verse ingrediënten. Dan wordt dit gerecht een heerlijke, gezonde, vullende maaltijd.

Ik vind dat een vegan gerecht een vullende maaltijd moet zijn en in de dagelijkse behoefte van je lichaam voorziet. Daarom kwam ik op het idee om veel groenten en kidneybonen aan een Thaise curry toe te voegen! Naast de saus en de rijst krijgt je lichaam zo dan ook de nodige vitamines en mineralen binnen.

vegan curry on a plate on a table
Vegan Thaise Curry

Ik wilde voor de vegan mensen ook verschillende menukeuzes hebben! Bovendien is het voor de vegetarische en vegan mensen altijd weer een dwaaltocht over de kaart om eerst de juiste gerechten te identificeren en vervolgens een keuze te maken. Dit resulteerde in ons vegan driegangenmenu.

Door de populariteit van vegan gerechten zijn mijn koks en ik anders gaan koken! In plaats van kookroom (30% vet en meer) hebben wij gekozen voor kokosmelk en een plantaardige room. Net zo lekker, minder slecht voor je lichaam en nog gezonder ook!

Zo ontstaan er automatisch gerechten die vegan en lactose-vrij zijn! Een win-win situatie voor de gast met ruime keuzes en koks die zonder aanpassingen lekker verder kunnen werken!